2008. december 10., szerda

Közkívánatra

Egy nem saját szerzemény. Nekem most nincs sok írnivalóm, de hiányoltatok irományt.

Íme csoporttársaim szerzeménye. Ezek egymás közötti emailek szövegei, amiből kiviláglik, hogy mennyire lehet túlstresszelni egy vizsgát. Valamint, hogy milyen agressziót kelt egy nagyon nehezen tanulható tantárgy a kedves hallgatókban.

Összeségében meg állati vicces, annak is, aki éppen nem az "orvosira" jár.

"ha ... (a tanár) rá mer kérdezni a retina rétegeire, én felállok, kimegyek az asztalához, és beleb-szom a tollam az orbitájába úgy, hogy a hegye áthatol az összes fénytörő közegén (cornea, a corpus ciliare által termelt csarnokvíz, lencse, corpus vitreum), és a membrana limitans extarna - stratum ganglionare nervi optici - stratum granulosum internum - stratum plexiforme externum - stratum granulosum externum - stratum conorum/bacilorum - stratum pigmentosum retinae útvonalon a macula caeca-ban fog megállni. aztán majd ha az inadequat inger a nervus opticuson keresztül a cgl-be, majd a lobus opticusba jut és felvillan egy fény az agyában ne csodálkozzon."

válasz:

"És akkor majd felnéz ... (a tanár) tollban forgó szemekkel és azt rebegi:
"Kedves Kolléga!
Összekeverte a rétegeket! Magának átcsúszott mediálisba a gyrus postcentrálisa, kisült a nucleus amigdalae-ja, feltekeredett a putamenje a caput nuclei caudatira, bevillognak a supercolumnái, a tractus spinothalamicusa tévedésből a pedunculi cerebellares superioresen hagyta el a medulla oblongatáját! Magán fogom szemléltetni a decerebrációs rigiditást, fejezze be diszkréten az inhibitory sculptingot és indítson azonnali nociceptív reflexívet a pad alá! Hogy rövidre fogjam, leülhet, egyes, kevés maga nekem, mint fehérállományban a demyelinizatio, nervus glossopharyngeusban az oligodendroglia!"

Nincsenek megjegyzések: